انواع دیوارپوش
از نخستين روزي که بشر به ساخت سرپناه براي خود پرداخت ، به اين موضوع انديشيد که چگونه فضاي زندگي خود و به خصوص ديوارها را تزيين نمايد که نتيجه آن به ابداع ديوارپوش هاي متفاوت گرديد.
ديوارپوش ها را مي توان به طور کلي به دو دسته ديوار پوش هاي خارجي و داخلي تقسيم کرد:
ديوارپوشهاي خارجي
اين نوع ديوارپوش ها بايد از لحاظ پايداري بسيار مقاوم بوده و در برابر عوامل محيطي مانند تابش مستقيم نور خورشيد و بارندگي
و سايش مقاومت خوبي از خود نشان دهد. از این دسته دیوارپوش ها می توان به موارد زیر اشاره کرد: آجر، سیمان، سنگ ، شیشه، ورق های کامپوزیت و ... دراستفاده از دیواپوش های خارجی علاوه بر مقاومت باید جنبه زیبایی را نیز در نظر گرفت که امروزه با تلفیق این دیوارپوش ها طرح زیبایی بدست می آید.
ديوارپوشهاي داخلی
در اين قسمت به اين علت که عوامل فرساينده کمتري وجود دارند و نيز سلايق بيشتري حکمفرماست ، شاهد تنوع فراواني مي باشيم که اين تنوع رقابتي سخت بين توليد کنندگان و طراحان ايجاد کرده که توليدات آن ها باعث به وجود آمدن مواد و متريال خاص و جديد مي گردد. از ديوارپوش هاي داخلي متداول به موارد زير مي توان اشاره نمود :
رنگ : این متریال دارای قدمتی بسیار بوده و تقریبا مکمل گچ می باشد. از ویژگی های رنگ می توان به سهولت در اجرا، قیمت مناسب، تنوع بسیار بالا، مقاومت در برابر رطوبت و گرد و غبار و ... اشاره نمودولی دارای نقاط ضعفی چون عایق نبودن در برابر صوت و دما و عدم مقاومت در برابر ضربه می باشد. رنگ ها به دو دسته پلاستیک و روغنی تقسیم بندی می شوند.
رنگ های پلاستیک : بر پایه حلال آب ساخته می شوند و به مراتب ارزان تر از رنگ های روغنی بوده و راحت تر نیز قابل اجرا می باشند. ولی در برابر رطوبت مقاومت کمتری داشته و نظافت آن مشکل می باشد از این رو بیشتر در سقف ها اجرا می گردد.
رنگ های روغنی : حلال این نوع رنگ ها تینر می باشد به همین دلیل در برابر رطوبت و گرد و غبار مقاوم بوده و عمر بیشتری نسبت به رنگ های پلاستیک دارند. البته بوی تینر باعث ناراحتی افراد می گردد که برای رفع این مشکل امروزه رنگ های مولتی کالر Multi Color استفاده می کنند که دیگر از حلال تینر استفاده نمی شود و لی مزایای هر دو گروه رنگی را دارد.
دیوارپوش های چوبی : استفاده از چوب به عنوان دیوارپوش قدمتی به اندازه ساخت اولین کلبه های چوبی دارد.چوب به خاطر طرح و نقش و رنگ خاص خود آرامش و امنیت خاصی به فضا می بخشد. ولی امروزه به علت گران بودن قیمت و نیز محافظت از محیط زیست از چوبهای مصنوعی مانند HDF , MDF و ... و یا دیوارپوش های PVC با روکش های طبیعی یا مصنوعی بسیار استفاده می شود. این نوع دیوارپوش ها عایق صوت و دما بوده و در برابر ضربه مقاوم و نیز به راحتی و بدون نیاز به زیرسازی اساسی قابل نصب و اجرا می باشد.
دیوارپوش های سنگی : از دیوار پوش های پر مصرف در صنعت ساختمان بوده و به علت تنوع در طرح و رنگ و نوع بافت خیلی مورد استفاده قرار می گیرد. در فضاهای داخلی معمولا از سنگ های با ضخامت کم با تنوع بیشتر مانند سنگ های آنتیک، الماس تراشه، اسید شور و ... استفاده می شود.
دیوارپوش های سلولزی : این نوع دیوارپوش به صورت گسترده با نام های تجاری متفاوت در بازار موجود بوده و تقریبا در اکثر فضاها از آن استفاده می گردد. اساس آنها تشکیل شده از الیاف مصنوعی - سلولز - رزین های ساختمانی و پیگمنت های مقاوم می باشند. از ویژگی های آن می توان به پوشانندگی سریع و کامل، تنوع در طرح و رنگ و عایق و صوت حرارت و ... اشاره کرد.
کاغذ دیواری : کاغذ دیواری به عنوان یکی از مصالح تزئینی داخلی ساختمان از مدتها قبل مورد استفاده بوده است و هم اکنون نیز در بسیاری از موارد به مصرف می رسد. کاغذ دیواری علاوه بر طرح های سنتی در طرح های چوب، پارچه، سنگ، آجر و نقش های دیوار نما نیز تهیه می شود. بسیاری از کاغذ دیواری ها با یک لایه چسب آغشته می شوند و آماده برای نصب هستند، کافی است قبل از چسباندن کاغذها را خیس کنند. کاغذ دیواری با کیفیت های گوناگون در درجه های مختلف تولید می شوند و بعضی انواع آن قابل تمیز کردن است، کاغذ دیواری در رول هایی به عرض 500 تا 900 میلیمتر و به سطح حدود 3/20 متر مربع تولید می شود.